Hvad påvirker din bilforsikring?

Hvad påvirker din bilforsikring?

Dette indhold er sponsoreret 

Har du besluttet dig for, at det er tid til, at du gerne vil købe din første bil og gerne vil have en forsikring til den, eller har du blot behov for en ny forsikring til den bil, som du allerede har stående i indkørslen, så er der heldigvis råd at finde. Der er mange forskellige ting, som har indflydelse på, hvor meget det kommer til at koste dig, når du skal købe en bilforsikring, og det er derfor ikke altid lige nemt at gennemskue, hvor meget man kan komme til at betale i offentlig ydelse. I denne artikel kan du læse om, hvad der har indflydelse på din bilforsikring, og hvis dette ikke er nok, så kan du læse mere hos Heyforsikring, som kan tilbyde dig en godt tilbud på din bilforsikring allerede i dag. De kan også give dig råd og vejledning i, hvordan du får en bilforsikring, som dækker alle dine behov. 

Din alder og erfaring

Når du skal have beregnet en pris på, hvor meget du skal give for en bilforsikring, så er det første, som forsikringsselskabet kigger, på din erfaring og di alder. Er du 18 år gammel, og har du først lige fået kørekort, så skal du forvente, at du skal betale langt mere for din bilforsikring end personer, som er ældre. Hos forsikringsselskabet går man nemlig ud fra forskellige trin af erfaring og alder, når det kommer til prisen på en bilforsikring. Når du er 18 år starter du altså på det laveste trin, fordi du ikke har den samme erfaring, og fordi du er langt mere udsat for at ende i en bilulykke end folk, som har mere erfaring. 

Der er mange som snyder på dette punkt, når det kommer til at få en billig bilforsikring. Forældre som skriver under med deres navn i stedet for deres børns, når der skal dannes forsikring, men dette er kriminelt, og du kan blive straffet hårdt for det, hvis det bliver opdaget. Dette er sjældent pengene værd, når det kommer til stykket. Derfor er det vigtigt, at du altid skriver dit eget navn, når du skal optage en bilforsikring, så du er godt dækket, lovligt, når uheldet er ude. 

Type af bil – model og mærke 

En anden faktor, når det kommer til prisen på en bilforsikring er mærket og modellen på bilen. Har du for eksempel kun råd til en gammel model af en Mercedes, så er det ikke sikkert, at du skal betale lige så meget til din bilforsikring, som hvis du belsuttede dig for at købe en splinterny. Der er også stor forskel på, hvor meget du skal betale for din bilforsikring, når det kommer til modeller. Du kan få mange forskellige modeller inden for de mange bilmærker, og alle modeller kommer med forskellige niveau af sikkerhedsudstyr og ekstraudstyr. Alt dette bliver også medregnet i din bilforsikring. Det er specielt en god ide, at du har en god bilforsikring, hvis du har en dyrere bil, da det hurtigt kan løbe op i mange tusinde kroner, hvis du ikke er godt forsikret, og du kommer i en ulykke. Når du har en dyrere bil, så skal du som regel også betale  mere i selvrisiko, og du skal give mere fro at få repareret bilen på værkstedet, så her er det nødvendigt, at du sætter dig ind i, hvor meget din bils model og mærke kommer til at have indflydelse på din bilforsikringspris. 

Din historik med bilulykker

Når du skal have udregnet prisen på din bilforsikring, så kommer det også an på, hvor mange gange du før har været i en bilulykke, hvor du har siddet bag rattet. Er dette ofte, specielt hvis du ikke har haft dit kørekort længe, så kommer prisen på din forsikring til at stige. Dette er helt normalt, og det kan også være, at selv hvis du kommer i en ulykke senere hen i livet, og du ikke har været i en før, at du så også vil se, at prisen på din forsikring stiger. Dette er en faktor, som du ikke kan være helt sikker på, og det er helt op til din bilforsikring, om hvor meget de udregner efter, når det kommer til din ulykkeshistorik. 

Dit behov for selvrisiko

Til slut kommer prisen på din bilforsikring også an på, hvor mange penge du er klar til at lægge i selvrisiko på din bil. Dette er den sum, som du selv skal dække, hvis du havner i en ulykke. Denne sum kan hæve og sænke sig efter dit behov. Har du en meget lav selvrisiko, så kommer den månedlig betaling som regel til at stige, og har den en højere selvrisiko, så kommer du som regel til at skulle betale mindre i din månedlige ydelse. Kan du derfor se i din økonomi, at du ikke har råd til høje pludselige udgifter, så bør du vælge en bilforsikring med en højere månedlig ydelse og omvendt, hvis du ikke har plads til en højere månedlig ydelse i dit budget. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.