3 gode råd til bilferien

Bilferie

Hver eneste år kører flere tusinde danskere til deres feriedestination. Der kan være flere gode grunde til, at kører til feriedestinationen, de mest hyppige grunde er flyskræk, pengebesparelse eller fordi familien nyder køreturen til feriedestinationen. De mest populære kør-selv destinationer til sydens sol er bl.a. Italien, Kroatien og Spanien, alle disse destinationer har en køretur på omkring 24 timer. En køretur på omkring 24 timer sætter nogle krav til bilen og pladsbehovet. Derudover kan det være en god ide, hvis der er børn på bagsædet, at forberede noget underholdning.

Få bilen gennemgået inden den lange køretur

Det er en god ide at få gennemgået bilen inden turen går sydpå, så både motoren og bilens sikkerhed er i orden. For at sikre at motoren kan klare køreturen, kan det være en god ide at få lavet et serviceeftersyn på bilen, hvor hele motoren bliver gennemgået, og der bliver skiftet filtre og olie. For at sikre at bilens sikkerhed er i top, kan det være en god ide at få lavet et bilsyn inden køreturen. Hvis bilen bliver godkendt til bilsyn, så bør alt det sikkerhedsmæssige være i orden. Hvis du får lavet både serviceeftersyn og bilsyn, så skal du ikke være bange, for om bilen kan holde til at køre til feriedestinationen.  

Mangler der plads i bilen?

En kør-selv ferie sydpå sætter nogle store krav til bilens størrelse, da hele familien skal havde en kuffert med på ferie, og derudover er der også en masse andre ting, der skal pakkes ned i bilen. Det er ikke alle familier, der har en stor stationcar eller SUV, hvor plads ikke er noget problem. Der findes heldigvis nogle gode løsninger, der kan øge kapacitet, en af de mest kendte løsninger er en tagboks. En tagboks kan både lejes eller købes til fornuftige priser, og de nye tagbokse er lavet aerodynamiske, så de kun påvirker brændstofforbruget minimalt.

Læs Bomagasinets guide om markedets bedste tagbokse her

Forbered underholdning hjemmefra

En køretur på 24 timer kan hurtigt blive kedeligt, især for de mindste i bilen, som har masser af energi. For at både børn og voksne får den bedste og mest behagelige køretur sydpå, bør de voksne sørge for at forberede en masse underholdning hjemmefra. Et godt råd er, at holde pause hver anden eller tredje time så passagerne kan komme på toilettet eller for at komme ud og strække ben. I disse pauser er der også rig mulighed for, at lave noget aktivitet så der kan blive brugt noget energi inden turen går videre. Derudover kan der også være mange timer gemt på iPad i form af spil og film.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *