Forlæng din motors levetid

Forlæng din motors levetid

Der er to ting, du aktivt kan gøre for at forlænge motorens levetid, hvilke er regelmæssige service og rensning af motoren. Det er vigtigt at få skiftet olie på motoren regelmæssigt, da olien har flere funktioner, såsom at smører motoren, fjerne snavs og sod, så den køre optimalt. Får du ikke skiftet olie på motoren indenfor serviceintervallerne, så bliver olien beskidt og gammel, hvilke kan resultere i, motoren bliver nemmere slidt og til sidst helt ødelagt. Olieskift er derfor yderst nødvendigt at få foretaget indenfor serviceintervallerne, hvis du vil forsætte med at være godt kørende. I motoren sker der en forbrænding som efterlader affaldsstoffer, der kommer fra brændstoffet og oliedampene. Disse affaldsstoffer sætter sig på bilens stempler, ventiler, dyser, EGR-ventil, mv. Det er derfor også vigtigt at få lavet regelmæssig rensning af bilens brændstofsystem, så du undgår disse affaldsstoffer, sætter sig på motorens indvendige dele.

Service – Skift af olie og filtre

Hvis du vil havde din motor skal havde en lang levetid, så bør du få lavet service på din bil, hvor der bliver skiftet motorolie og diverse filtre, så din motor har de mest optimale vilkår. I bilens manual står der, hvor mange kilometer eller tid der skal være mellem service – typisk serviceintervaller er 20.000-40.000 km eller service hvert 2 år. Der kan være stor forskel på, hvilke serviceeftersyn der står i bilens manual fra gang til gang, og nogle er dyrere end andre, fordi der evt. også skal skiftes olie i gearkassen, nye tændrør mv. Disse serviceeftersyn koster nemt over 3.500 kr. Men langt de fleste gange er det nok med et lille service, hvor olie og filtre bliver skiftet. Disse service er, også langt billigere og kan som regel gøres for omkring 1.000 – 1.500 kr.

Rensning af brændstofsystem

En tilsodet motor giver dårlig brændstoføkonomi flere reparationer og kortere levetid. Derfor er det vigtigt ligesom med service, at få renset motoren med regelmæssig mellemrum. Der er flere måder at rense motoren på, og afhænger af hvor meget sod der er i motoren. Hvis det er lettere tilsodning eller forebyggende af en tilsodet motor, så bruges der ofte en additiver, der skal hældes i bilens tank, og på den måde kommer additivet ind i brændstofsystemet, og renser for affaldsstoffer der har ophobet sig. Hvis der er sket en større ophobning af affaldsstoffer i motoren, kan du få et værksted til at foretag en rensning med en rensemaskine der tilkobles direkte på brændstofsystemet, og fjerner dermed større ophobninger.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *