Finansiel leasing af bil er populært og er kommet for at blive

Finansiel leasing af bil er populært og er kommet for at blive

Flere og flere danskere vælger finansiel leasing fremfor at købe en bil selv med traditionel finansiering.

Der findes flere gode grunde til denne stigende tendens indenfor bilbranchen.

En af de primære grunde til at leasingmarkedet er boomet, er fordi at leasingmarkedet de senere år, er blevet mere gennemsigtigt og overskueligt for den almindelige dansker.

Før i tiden var leasing uoverskueligt, og langt de fleste danskere viste ikke hvad leasing enlig gik ud på.

Men det er der heldigvis lavet om på, og flere leasingselskaber har brugt meget tid på at gøre leasing så simpelt som muligt.

Men på trods af den øget gennemsigtighed så er der stadig nogle faldgruber, danskerne skal være opmærksomme på, når de ønsker at lease en bil.

I dette indlæg vil hjælpe dig med at belyse, hvilke faldgruber du skal være opmærksomme på, når vi ser på en finansiel leasingkontrakt uanset om det er en Audi, BMW eller VW leasing.

Restværdien skal være realistisk ellers risikere du en efterregning

I en finansiel leasingkontrakt er der en indbygget restværdi, som er den værdi, at bilen skal sælges til, når leasingperioden er slut.

Hvis bilen ikke bliver solgt til den restværdi, der står i leasingkontrakten, så risikere leasingtager at få en efterregning.

Det er derfor en god ide at undersøge leasingkontrakten og restværdien grundigt, inden du underskriver en finansiel leasingkontrakt.

Et godt råd er at sammenligne flere lignende finansielle leasingkontrakter med hinanden, for at se om restværdien ligger i nogenlunde samme niveau.

Hvis du ikke laver disse undersøgelser, så kan du risikere, at du som leasingtager skal dække difference mellem restværdien og en salgspris.

Der er dog nogle leasingkontrakter der eliminerer denne faldgrube ved at indestå for restværdien, men denne ekstra service koster som regel en lille månedlig ydelse.

Undersøg leasingbilen for kosmetiske- og mekaniske fejl

Før du underskriver en leasingkontrakt, er det meget vigtigt at gennemgå hele bilen for fejl.

For at være helt sikker på bilen både er i kosmetisk og mekanisk god stand, bør du betale en tredje part for at gennemgå bilen grundigt, da de ved nøjagtig hvad de skal kigge efter.

På den måde minimerer du også risikoen for, at bilen har nogle fejl der på kort eller længere sigt, kan blive en dyr fornøjelse for dig som leasingtager.

Med en finansiel leasingkontrakt er det nemlig leasingtager, der skal betale alle omkostninger der må være til bilen i hele leasingperioden.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *