Sådan montere og pakker du en tagboks

Sådan montere og pakker du en tagboks

En tagboks skal monteres korrekt, så du får det bedste tyngdepunkt på bilens dæk, og så bør den letteste oppakning, komme i tagboksen og spændes fast, så oppakningen ikke flytter sig ved en hård opbremsning. Men før du begynder at montere tagboksen på bilen, og pakker dine ting i tagboksen, så skal du først montere tagbøjlerne, så tagboksen kan kobles på bilen. Et godt råd er at vente med at spænde tagbøjlerne fast, indtil du har tjekket om tagbøjlerne, og tagboksen sidder rigtigt i forhold til hinanden. På nogle biler kan tagbøjlerne kun monteres på en måde, og der giver det sig selv, hvor de skal sidde. Når du har lagt tagboksen løst oven på tagbøjlerne, så skal du tjekke om tagboksen, sidder midt på bilen, så den har et godt tyngdepunkt under kørsel, og så skal du også tjekke, om bagklappen kan åbne og lukke uden, at den rammer tagboksen. Når du har fundet den ideelle placering, så spænder du begge dele fast.

Sådan pakker du din tagboks

Det er meget forskelligt fra tagboks til tagboks, hvor stor lasteevnen er. Men generelt skal alt det letteste af din bagage pakkes i tagboksen, og så de tunge ting ind i bagagerummet. De tungeste ting der skal i tagboksen, skal ligge så tæt på midten af bilen som muligt for at få det bedst tyngdepunkt. Når du har pakket tingede i tagboksen, så skal du sørge for, at oppakningen er spændt godt fast, så oppakningen ikke flytter sig ved en hård opbremsning. Når tagboksen er pakket korrekt og fastspændt tilstrækkeligt, så skal du havde lukket tagboksen. Husk altid at tjekke om alle lukkeanordninger er lukket korrekt. Det er også en god ide at låse tagboksen ikke kun på grund af tyveri, men også som en ekstra sikring på at tagboksen ikke springer op under kørsel.

Pas på vægten

Det er individuelt, hvor meget vægt du kan pakke i tagboksen, og du skal derfor være meget opmærksom på din tagboks maks. grænse, så du ikke fylder for meget i tagboksen. Der følger som regel nogle papirer med en tagboks, hvor der b.la. står tagboksens maks. grænse og den anbefalet farthastighed, når du har monteret tagboks. Du bør altid havde fokus på vægten, da det ikke altid er nok, at se på hvor meget der er fyldt i tagboksen, da du hurtig kan ramme maks. grænsen uden tagboksen er helt fyldt op.

Kilde: Bilgalleri.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.